Jump to content
Sign in to follow this  

MISSING GEARS AFTER REBUILD?

Recommended Posts

Rebuilt my 01 125 top/bottom but not it wont get  1st or 5th so what I do wrong and how to fix this??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rebuilt my 01 125 top/bottom but not it wont get 1st or 5th so what I do wrong and how to fix this??

Transmission is either put together wrong, or its your shift drum/shift forks, or it could also be the shift shaft. Check everything with a manual or diagram, make dure you have all parts in the correct spot/order, one little thing and it doesnt function as it should.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You will most likely be splitting the cases again to fix this. Next time, before you bolt the cases together, verify that the transmission will shift through all gears. Or, you can place the case halves together as if doing final assembly but leave out the case half gasket, put just a couple bolts in to hold the case halves together, and then verify that the transmission shifts through all gears. If it works, pull the one case half, put your gasket in, and finalize assembly.

 

It is very easy to put the trust washers in facing the wrong direction, or in the wrong location. Same goes for the snap rings. Use a Honda Service Manual to verify that everything is in  the correct location, and in the correct order.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Reply with:

Sign in to follow this  

×