Jump to content
Sign in to follow this  

rocks in my motor?

Recommended Posts

I have strange sound coming from the motor in neutral.  When I shift into gear it stops.  Or appears to stop.  I thought it was the timing chain as it was worn.  Replaced it. Tensioner appears to be working and sliders look fine.  My next guess was the transmission.  Split the case and found two gears missing teeth.  Replaced them.  Now I still have the same issue. In neutral I have a rattle or tick that sounds like rocks floating around hitting each other or metal.  I found a video of what my bike sounds like.....this is not my video but basically the same sound 

 

https://www.youtube.com/watch?v=RnCEEpUre7Y

 

I'm thinking I have a bent input shaft and the clutch push rod is rattling or the input shaft bearing cage is shot.......

 

anyone have light to shed?

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://www.youtube.com/watch?v=RnCEEpUre7Y

 

https://www.youtube.com/watch?v=RnCEEpUre7Y

I have strange sound coming from the motor in neutral.  When I shift into gear it stops.  Or appears to stop.  I thought it was the timing chain as it was worn.  Replaced it. Tensioner appears to be working and sliders look fine.  My next guess was the transmission.  Split the case and found two gears missing teeth.  Replaced them.  Now I still have the same issue. In neutral I have a rattle or tick that sounds like rocks floating around hitting each other or metal.  I found a video of what my bike sounds like.....this is not my video but basically the same sound 

 

https://www.youtube.com/watch?v=RnCEEpUre7Y

 

I'm thinking I have a bent input shaft and the clutch push rod is rattling or the input shaft bearing cage is shot.......

 

anyone have light to shed?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It almost sounds like the shift drum is trying to put itself in gear. Does it change at all when you pull the clutch in? Can you feel it in the shift lever?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Its hard to tell not being there and just listening to the video. Maybe take the clutch pack apart and make sure you don't have broken discs?

Share this post


Link to post
Share on other sites

no broken disc and I removed the push rod to see if it was rattling....still present.. im starting to think its an input shaft bearing....behind the clutch basket....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Reply with:

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...