Jump to content
Sign in to follow this  

2014 starts for about 3 or 4 seconds then dies

Recommended Posts

So half way thru riding today my sons 14' 250f starts to die randomly. It has 32hrs on it. It restarts then dies after 3 seconds like someone hit the kill switch. Have not taken anything apart recently and he hasnt rode since last weekend when it ran great. Anybody have any ideas??? Tommorrow will take apart check every connector but after that im stumped if its not a connector.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It lights up when it starts and lights up when it dies. But only for a second or 2. My son says he thought that was normal from what he recalls.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

check the vehicle-down sensor

how do ya do that or are you just talking for loose connectors and such?? not testing it

Share this post


Link to post
Share on other sites

the sensor is located in front of the cylinder. remove it and shake it, it should rattle.

a correct mounted sensor (arrow up) should have 0.4 - 1.4V at the brown wire (grey is ground) when the motor is running.

at more than 3.7V it says "tilt" and will shut the engine off after a few seconds.

 

if it's not the vehicle down sensor, you should read out the error codes, must be shown in the owners manual

 

PS: wire colours are from the 450 schematics, look at the schematics in the owners manual for correct colours...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

cool thanks. Give that a shot

you should run a compression check. I hope it's not but that's enough hours and they have weak stock pistons. They are prone to cracking and will do just that

Share this post


Link to post
Share on other sites

the sensor is located in front of the cylinder. remove it and shake it, it should rattle.

a correct mounted sensor (arrow up) should have 0.4 - 1.4V at the brown wire (grey is ground) when the motor is running.

at more than 3.7V it says "tilt" and will shut the engine off after a few seconds.

 

if it's not the vehicle down sensor, you should read out the error codes, must be shown in the owners manual

 

PS: wire colours are from the 450 schematics, look at the schematics in the owners manual for correct colours...

 

 

kawamaha  your the man. /it was the vehicle down sensor. I used swapatronics to verify. haha.  Now i just hope i can get the new part by friday for a 4 day race we have.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

... Now i just hope i can get the new part by friday for a 4 day race we have.  

if not, you can plug a 1.5V battery or 1.2V Accu (brown + and grey -) to the connector until the new sensor arrives... ;)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

if not, you can plug a 1.5V battery or 1.2V Accu (brown + and grey -) to the connector until the new sensor arrives... ;)

 

We borrowed one from a friend who is still hurt and cant ride just in case.......

Share this post


Link to post
Share on other sites

my mates 2012 did the same thing, vehicle down sensor

strange issue, but seems common enough with the injected 2012 kx250f's

easy fix atleast.

 

wtf cracked piston, strangest suggestion out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Reply with:

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...