Jump to content

Ticking/squealing noise in 230's engine?


Recommended Posts

So I rode my bike today for the first time in 3-4 months because I have been waiting on parts. I have a 142 main, and 36 pilot(yes I know theyre weird jets) and I took out the airbox snorkel, out holes in it, took out the baffle and drilled holes in the spark arrestor and yesterday was the first time i took it out since I took it all apart. I noticed a ticking in the engine and though, ah whatever its nothing. Then today it progressively got worse and worse till-i kid you not-was ticking so bad it almost sounded like a 2t engine. Then so I was about to head back and it shut off so I started it and the engine made this awful squealing noise almost like a bird/puppy was in the engine. So I was like wow. Then started driving and for a few seconds after I would shift gears it would do that too. So I brought it home, started it up and then it really sounded bad. It was like eeeerrrrrrrrrrweeweeweeweewee. And i just shut it off. Well I tried to check the oil and since there's no dip stick I have to look through a view hole that was completely covered in mud so I have no clue if its oil or what. Also there hasn't been an engine rebuild and it's an 05 model. The guy I bought it from said the guy before him has no clue how much he rode and the guy I bought it from said his son never rode it. Ever since Ive had it, (about a year) i rode weekends during school and every weekend id put around 10-12 hours on it. In the summer i rode nearly every day for about 5-7 hours a day. So I'm hoping it is in no need for a rebuild right now. My quads have never needed a rebuild and theyre running strong from as early as 2002. Really hoping yall can help me discover what is the problem.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Reply with:

×
×
  • Create New...