Jump to content

2012 WR450 VS 2015 WR450

Recommended Posts

I have a chance to upgrade my 2012 WR450 for a 2015 WR450. Is there any significant changes that Yamaha has done to these model years? Thanks in advance!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Help me please , I have a WR 450f 2013 model , all serviced n ready to go road legal been out on it about 8 time rides well lots of power , but lately it's been acting it's self had the valve clearances checked they fine , rides good for the first half hour then when it is hot it starts to splutter like as if it's not getting enuff fuel or sumit just not rite I've had it looked at in my local garage carnt seem to find the problem ,sometimes it's ok for just ten mins the sometimes nealy a hour , it's happens when it's hot but the valve clearances seem to be ok , pls any ideas what this could be ????

Share this post


Link to post
Share on other sites
29 minutes ago, Neil Haley said:

Help me please , I have a WR 450f 2013 model , all serviced n ready to go road legal been out on it about 8 time rides well lots of power , but lately it's been acting it's self had the valve clearances checked they fine , rides good for the first half hour then when it is hot it starts to splutter like as if it's not getting enuff fuel or sumit just not rite I've had it looked at in my local garage carnt seem to find the problem ,sometimes it's ok for just ten mins the sometimes nealy a hour , it's happens when it's hot but the valve clearances seem to be ok , pls any ideas what this could be ????

Likely a dirty fuel pump filter. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, stevethe said:

Likely a dirty fuel pump filter. 

Thanks I will get this looked at soon as possible ??Appreciate your help 

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, P84ONE said:

Bad ECU talking to the EFI

Thanks I will get it put in the shop n have it checked soon as,cheers for the help ??

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Neil Haley said:

Thanks I will get it put in the shop n have it checked soon as,cheers for the help ??

 

19 minutes ago, P84ONE said:

Bad ECU talking to the EFI

That isn't too likely on a WR. But anything is possible. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, stevethe said:

 

That isn't too likely on a WR. But anything is possible. 

I just hope I find the problem coz I am getin a bit sick ov it now n I love the bike been riding well for ages then had nowt but trouble for 3 weeks now had to put 2 new spark plugs in all ready in the space of 4 weeks and that carnt be normal as I am new to 4 strokes , other than that I love the thing ? All it wants to do is wheelie haha 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, stevethe said:

 

That isn't too likely on a WR. But anything is possible. 

It happens. I have a 2008 TE450 that is actually the first year EFI. I have never had a single problem with my bike, but I am good friends with the owner of the Dealer I bought it off. I visit the shop at least once a month. I have seen a few bikes in there that had an ECU units go bad, but not many for how many are out there. If Yamaha has a way to hook it up to a tuner, they will find it.

1 hour ago, Neil Haley said:

I just hope I find the problem coz I am getin a bit sick ov it now n I love the bike been riding well for ages then had nowt but trouble for 3 weeks now had to put 2 new spark plugs in all ready in the space of 4 weeks and that carnt be normal as I am new to 4 strokes , other than that I love the thing ? All it wants to do is wheelie haha 

Just make sure it's hot when they are runing the system check. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Reply with:


×