Jump to content

08 yz450f burning oil.

Recommended Posts

Long story short I preformed a full tune up on my bike. Including a oil change. I decided to add some Lucas oil stabilizer. Before this my bike never burned oil. I do an oil change about every 5 hours of engine hours. I'm curious to as if the stabilizer is causing this or another issue. Compression is still really good and bike fires right up hot or cold. Doesn't run weird at all but it's burning oil. Coolant is clean as well

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ditch that crappy diesel oil stabilizer and start over. 
gonna re do it today. Just weird wanted to see if someone else has the same issue. Never burned oil just on normal lol

Share this post


Link to post
Share on other sites
How much oil does it use? Remember they only take a quart. 

That's all I have put. Not much. I'm almost wondering if its residual. I can't drain it from the second plug either only the front one.

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, hondacr125sam said:


That's all I have put. Not much. I'm almost wondering if its residual. I can't drain it from the second plug either only the front one.

You should be draining with the drain plug on the right rear.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
You should be draining with the drain plug on the right rear.  

Well shit. I've been using left front

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Just drained it and holy cow a ton came out hah
 

Just drained it and holy cow a ton came out hah
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Reply with:


×