Jump to content

Bike wont start. HELP!!

Recommended Posts

A while back i was riding my 1995 KTM 300 EXC and then the next day it refused to start. I made sure that it wasn't my carburetor, so the next thing i could check is my stator. Now im not sure what it is suppose to read but i tested each wire and this is what each read.

Black wire to Red wire - 1.531 Meg Ohms

Green wire to Red wire - 1.531 Meg Ohms

Green wire to Black wire - 173.1 Ohms

Yellow wire to yellow wire - .4 Ohms

any information anyone can supply would be greatly appreciated

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, 2smokerippa said:

@Builderdude yes i replaced the plug not to long ago

Plugs can sometimes foul fairly easily, I guess I'm asking if you've verified that your getting spark at the plug. A quick plug swap would be simple and you could test it prior to installing it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/26/2017 at 0:11 PM, 2smokerippa said:

@Builderdude I have spark but it is weak. So I figured that my stator wasn't performing properly

The spark should jump at least a distance per the manual (think like 10mm/3/8 in). Get a tester at the auto store and test it right before you wast money chasing your tail. You can do this by removing the cap and holding the lead away from the case if you don't mind possibly getting shocked.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Reply with:


×