Jump to content

CDI bad? enginee wont rev up?

Recommended Posts

Ive never had this bike running, rebuilt the engine & now it starts but just wont rev one little bit....

I know how to build motors, the seals & reeds are new / good, the carb is also good.

next to check is the  CDI unit, has anyone has a bad CDI that wont allow high revs?

Ive changed the plug/ coil....

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check reeds or something in carb if you've just had apart . I'd say stator before cdi but never know 

Edited by Motox367

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok thanks, Ive swopped reeds, carb, stator, only trouble is they are unknown items.....

Id buy a new stator if it was a sure thing, but this bike has cost me loads of money & time already....

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Its the stator, I had fitted one off an aircooled  cr500, it gave a nice fat blue spark, but would not rev. A later after market one with a lighting coil gave a very weak spark at kick over speeds but it works just fine...strange!  or was the early stator not suited to a later CDI box?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ive fitted a new stator which now gives a nice fat blue spark, but.............its gone back to not wanting to rev...

So, it looks like its the CDI after all, this thing  has been a real swine........

Edited by pxr5
edit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Reply with:


×