Jump to content

2002 kx125 clutch problems

Recommended Posts

Looking for some help. I bought this bike blown up, rebuilt and bought new parts and put it all together but used the clutch that came with it. The bike runs really good. I went for the first ride and few days ago after some heat cycles and was just putting around my yard. When I first set off the clutch was working as it should, smooth feel at the lever, no lurching as I put it in gear or anything out of the ordinary. When I stopped and went to set off again tho, the bike tried to jump as I put it in gear and then the grab at the lever was gone. The clutch won't disengage. Has anyone else had a similar issue? I have been reading and many people said this was due to the plates sticking or grooves worn into the basket. When putting mine together I used a diagram and am quite sure it is together as it should be and the basket is not grooved. Could this be due to the oil? I was using 10w40 Castrol, should I try some atf type f? It's like there is suddenly more space between the pressure plate and the plates, I don't get it

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would think if it was a notched basket or incorrect plate arrangement, the problem would have been there from the beginning.

I'm assuming your lever slack is adjust correctly.

If your bike has a cable mounting bracket down on the engine case, make sure that when you pull in your clutch lever, that the bracket is not flexing and giving you a false clutch disengagement. 

If all checks ok, make sure you haven't had a clutch come apart and is "stacking up" in between other plates/discs causing no clearance, and the clutch to not release.

I personally use ATF in all gear boxes, but it won't help if you have something wrong.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried adjusting the cable that isn't the issue, where the clutch actuator arm use to grab it just flops now, I think for some reason the throw out bearing is further from the pressure plate than it was

Share this post


Link to post
Share on other sites

there should be a washer behind the clutch basket that is easy to misplace or forget.  when its left out the clutch wont operate properly, double check and make sure yours is there.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Reply with:


×