03 Kx250 bogging

Recently while riding down a trail, my bike suddenly began bogging and not running correctly. It felt as if the ignition was incorrect and was only igniting every 2 or 3 cycles of the piston. It bogged at all speeds in all gears and the only way to keep it running was by quick flicks of the throttle. Constant or no throttle would cause it to die. The piston is not seized and still has great compression. Clogged jet? Bad stater? Broken connections? Any thoughts? I use 92 octane mixed 40:1 with maxima 927 premix. 

1 hour ago, Abell3 said:

 maxima 927 premix. 

This is part of the problem , castor oil loads the plug up with oil at lower engine speeds and engine temps

have you ever jetted the carb ?

if it is stock it would be way to rich

what temps and elevation do you ride at ?

 

1 hour ago, kxrob said:

This is part of the problem , castor oil loads the plug up with oil at lower engine speeds and engine temps

have you ever jetted the carb ?

if it is stock it would be way to rich

what temps and elevation do you ride at ?

 

Pulled the spark plug and its near perfect. Typically ride at less than 50ft above sea level and in temps between 80-95 F here in southern Florida

What jets and needle are in the carb at the moment ?

 

 

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now