• Announcements

    • Bryan Bosch

      ON SALE!   12/06/2017

      Up to 20% off Yuasa Batteries & Battery Accessories!
RideRed600

05 Yfz450 (issues)

11 posts in this topic

i recently bought this nothing was wrong when i test rode it and rode it for couple of day but today it shut off on me while riding and i got back home and some oil was coming out the the reserve in front when i took the cap off . what does this mean ANYONE?? thanksIMG_1823.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, so what reserve are you talking about?

Do you mean to say coolant was leaking out the overfill?

But you said oil so maybe it’s your head gasket?

If you want help please specify.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ok, so what reserve are you talking about?

Do you mean to say coolant was leaking out the overfill?

But you said oil so maybe it’s your head gasket?

If you want help please specify.

oil reserve not coolant let me know whatever you know thanks

i open second oil cap and it looked kinda dry so im thinking its needs oil or its not getting any tub clogged idk?

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

oil reserve not coolant let me know whatever you know thanksi open second oil cap and it looked kinda dry so im thinking its needs oil or its not getting any tub clogged idk?

tube**

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, this is a hard one, especially since I can't see the atv in person;(.

Anyway, I think I would first make sure there is a adequate amount of engine oil then try to start it up. 

Let me know what happens after that.   Then........Idk lol

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hmm, this is a hard one, especially since I can't see the atv in person;(.
Anyway, I think I would first make sure there is a adequate amount of engine oil then try to start it up. 
Let me know what happens after that.   Then........Idk lol

hey so i did an oil change has fresh oil and is full and fresh coolant , its really cold where i live so i have to pop start it couple time before i cam get electric start to work but today i still wanst able to pop start it and have it fully running, im going to clean the carb and go from there, do you think maybe valves ..?
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, if its were seized, electric start would not work no.   

You say you didn't have it fully running....was it firing/trying to start? 

If it has a carb you will need to change jets now that its cold.  That could be part of the problem.    Look up the specs for your altitude/temp. and put a bigger jet'(s) in it.

Since the oil was spilling out the overfill, maybe your float bole in the carb is stuck open allowing fuel to enter oil/:?

Does it have a kick-start?   If not, find a BIG hill to run it down and jump start it.   Estart never works as good unless you have a huge battery.

Could be the head gasket too.

I would recommend inspecting valve clearance/ chain timing and go from there.

Let me know....I'll try to answer any questions you have within a day.  :thumbsup:   

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Reply with: