Jump to content
DFA1

Cutting Out Help 2018 KTM 350excf 7 Hrs On It

Recommended Posts

Posted (edited)

I searched for answer's, but don't see anything specific to this. To start, my bike is a 2018 KTM 350 exc-f with about 7 hours on it. I took it on a trip to Colorado, and it was running great right before I went. So, I get there and it is running odd slightly surging up and down at idle.  I am at about 10,000 ft elevation, so I figured this is why it was doing that. I ride for about an hour, and then it starts cutting out and dies like it was out of gas. Lots of gas left, but I turned around since I didn't want to take a chance being stuck in the middle of nowhere. On the way down about 15 to 20 minutes later it starts cutting out again. Then runs ok again, then cuts out again. It finally dies, and nothing when I turn the key. No fuel pump, no light on dash nothing. I thought it was an electrical issue like a short or something. I also thought it could be bad gas. I got back to TX and drained the gas, and put in new gas. It started right up, and ran great, no idle surge or anything. I ride around for about 30 - 45 minutes, and it starts cutting out again. I gas it and it cuts out some, and then runs strong. It did it again a little bit later, but luckily I was by my house. Any ideas on what to check? Fuel filter? I didnt think so since I only have about 7 hrs on it. Any help is appreciated

Edited by DFA1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Where the battery ground strap, mounts to the frame it might seem tight , but not actually making a good ground , and just for testing, mount an additional ground from battery to main frame.

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, Spud786 said:

Where the battery ground strap, mounts to the frame it might seem tight , but not actually making a good ground , and just for testing, mount an additional ground from battery to main frame.

This^^^

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

With nothing on the dash, and no fuel pump coming on, then it does it makes me think a short. The battery strap may just be it...fingers crossed

 

Edited by DFA1

Share this post


Link to post
Share on other sites

BATTERY problem. I suffered exactly the same issue you describe. Replaced my battery and the universe returned to normal. But first eliminate possible poor connection of earth cable.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, RVO Kenya said:

BATTERY problem. I suffered exactly the same issue you describe. Replaced my battery and the universe returned to normal. But first eliminate possible poor connection of earth cable.

U Da Man! That was it. The bolt that grounds it was loose. I tightened it, and rode it for about an hour. No issue at all. Thanks to all that responded. Now I can go ride in the morning 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't know about everyone else but before I ride a new bike it gets stripped. I remove tank and seat then check electrical and Loctite everything else , my first couple days after a purchase are spent fixing all the BS stuff the dealer and factory F'd while assembling the bike. its one way to not be the guy dragging the ride to a halt when your riding with the buddies. and think about your bike , its a KTM not a green, yellow, blue or red bike so don't make us look bad.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Reply with:


×