Jump to content
Sign in to follow this  

1st Gear won't engauge?

Recommended Posts

hey guys. i recently tore my crf50 apart due to the 1st & 2nd gear being messed up & not working.. they were striped.

i tore it apart & replaced the main shaft & low range gear. now that it's all back together. it won't engauge into first.

2nd & 3rd work perfectly & there is no griding what so ever. i can click it into 1st & it just rev's, 2nd & 3rd are ridable but not having 1st gear is a real killer.. any suggestions as to what would be causing this?

thanks in advance for any info

tony

Share this post


Link to post
Share on other sites

when i put my stroker crank in i accidently put in 1st gear in backwards. mine did the same thing, clicked into 1st, but wouldnt engage. so i took it back apart and checked the gear and it was backwards. turned it around and now it engages fine. that could possibly be the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
when i put my stroker crank in i accidently put in 1st gear in backwards. mine did the same thing, clicked into 1st, but wouldnt engage. so i took it back apart and checked the gear and it was backwards. turned it around and now it engages fine. that could possibly be the problem.

well i guess i'll tear it down this week & see if thats what it is.. I wouldn't be suprized coz i've never worked on this thing b4.. i could have swore i put it on the same way that the other came off but who knows. i'll check it out. Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Reply with:

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...