Jump to content
Sign in to follow this  

Bikes shuts off... Never done it before

Recommended Posts

So I got my bike a year ago... had a little engine bog, did the 3x3 and jet kit mod, went away. Yesterday i put on the MCCT and today took it out for a spin... now the bike is bogging.. ALOT... i blip the throttle and the thing shuts off...

Help... Anyone have a clue as to why? Could I have hit something or knocked something loose to cause this?

Any thoughts are appreciated...

Share this post


Link to post
Share on other sites

The jetting is the recommended for sea level stage 2 jetting... it has worked without a hitch before and it took me to work last week with no problems and has been running perfect for the past 8 months with the jetting it has... I am 95% it's not a jetting issue... Is it possible to overtighten the MCCT and cause this... I will do the install again and see what happens...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is this a DRZ400S?? If you took the gas tank off to install the mcct check that your vent tube was reconnected to the petcock. :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

if it happened right after you put on the MCCT, it might be too tight. i noticed this happened to me the 1st time i adjusted my MCCT. i had to back it out and re-adjust it. all is well now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah... will try to back it out and reset... I think that may be it as I did not touch anything else... the tank stayed on and nothing fuel related was touched...

Gbalias, I will readjust and post up to let you all know if it worked...

Thank you all for your input...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Reply with:

Sign in to follow this  

×