Jump to content
Sign in to follow this  

Huge bogging problem with the 07 250f please help

Recommended Posts

Ok well i have the 2007 crf 250. when i first bought it it ran great then after a few races it started to bog. It not just like a hesitation it bogs till it dies. Now i have tried to rejet it, ive checked the valves, i did ap mod, took out the float baffle, messed with the needle, changed float level, took it to a local dealer and they couldnt get it to run right. I was hopeing any one on thumper talk might have fixed this problem and could help me out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

check the AP nozzle to make sure it's not plugged up. If that doesnt do it set everything back to stock and try it. Those settings should at least make the bike run "ok"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ok well i have the 2007 crf 250. when i first bought it it ran great then after a few races it started to bog. It not just like a hesitation it bogs till it dies. Now i have tried to rejet it, ive checked the valves, i did ap mod, took out the float baffle, messed with the needle, changed float level, took it to a local dealer and they couldnt get it to run right. I was hopeing any one on thumper talk might have fixed this problem and could help me out.

When you removed the "baffle" did you remove the correct part. If you look at pics of carb in owners manual the baffle is described/shown as the yellow plastic surround of the main/pilot jet assemblies. If you remove this you will experience the exzact scenario you describe. I speak from experience.:ride:

The correct part to remove is the metal plate situated in the bottom of the float bowl.:censored:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Reply with:

Sign in to follow this  

×