Fcr MX help

I just installed my New Fcr From TT on my 2008 drz400 sm. The Bike Dies when you punch the throttle but runs good if you ease in to it. I set it up they way it said too. 160 main jet, 200 main air jet, EMN neddle clip 3, 45 pilot jet, and fuel screw 2 turns out

My elevation is 1580 feet. and I have a full yoshi RS2 and a 3x3 mod

Any Ideas?????

So if you take off from a stop it'll die if you try to accelerate too hard?

Does it die with a hard acceleration in all gears?

it will bog a bit if the RPM isnt high enough

Do you mean when you blip the throttle from idle w/ the clutch pulled in it dies, or after you actually get rolling? If it's the former, try turning the idle up just a pinch.

it will do it both ways

Did you check how long the accelerator pump is squirting for?

If it is too long it can cause a bog on acceleration.

How do i check it??

I will try the O ring mod tomorrow and see if that helps

did you remove the pilot air jet?

No. Was I suppose to?

there were some fcrmx carbs that needed the pilot air screw removed.im not sure if the problem had been fixed but i would remove it and try again

No. Was I suppose to?

Yes, you need to remove it from the intake bell:

fcrpilotjet.jpg

did you remove the pilot air jet?
No. Was I suppose to?

If this is an on going thing with the new FCR's from the TT store maybe it would be a good idea to include a note in the supplied instructions. :thumbsup:

the instructions could use several updates,however its been discussed at least 100 times here.

there were some fcrmx carbs that needed the pilot air screw removed.im not sure if the problem had been fixed but i would remove it and try again

I do believe you meant pilot air jet :ride:

Neil. :thumbsup::rant::lol:

its fcr not frc :thumbsup:

I do believe you meant pilot air jet :ride:

Neil. :thumbsup::rant::lol:

yep,i ment pilot air jet.although you do need to unsrew it to get it out.my bad:worthy:

I removed the pilot air jet and did the O-ring mod.

the bike runs much better now but still not 100%

when I crack the throttle open In first or second gear it seems like theres about a half second delay till the power kicks in.

Also the exhaust Pops when down shifting. Is this ok or is my jetting off?

I was having similar problems, especially with the exhaust popping on deceleration under load. They say some popping is ok but mine was annoying. I went up one size on the pilot jet (47) and it solved all of my issues.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now