Jump to content
Sign in to follow this  

Need Expert Mechanic PLz help me

Recommended Posts

Hello.. ALL// Il be quick to the facts 2006 crf450x

.. Cleaned Carb and replace sparkplug

--Bike rode great for 15mins and parked it..

-- Kickstart became stiff but not stuck and bike wouldnt start.

--Took off Top end and check crank rod and piston all ok..

--CHcked clutch and startermoter .. all ok..

-- My mechanic and another mechanic thinks that we might of freeded up the problem and he wants to rebuild it .. replacing ghaskets and etc..

-- Could this problem be with the transmission..

or something else..

Not sure what to do next

THanks everyone

Share this post


Link to post
Share on other sites

You should check the valves and decompressor, if you haven't already done that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey.. we chcked the the valves.. once we starting taking it apart. but my mechanic forgot to check the depcompresor while we took it apart. and now we gotta rebuild it before we can check the decompressor..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like a decompressor issue to me. My bike did the same thing and thats want it was.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sounds like a decompressor issue to me. My bike did the same thing and thats want it was.

+1 and since the decompressor wasn't checked it becomes the prime suspect until its ruled out.

Edited by kanyonkritter

Share this post


Link to post
Share on other sites
hey.. we chcked the the valves.. once we starting taking it apart. but my mechanic forgot to check the depcompresor while we took it apart. and now we gotta rebuild it before we can check the decompressor..

Why would you think that?

Share this post


Link to post
Share on other sites

can u check the decompressor once the engine is missing the top end..?

Also the bike wouldnt start previous with the electric start and kicking..

Share this post


Link to post
Share on other sites
can u check the decompressor once the engine is missing the top end..?

Also the bike wouldnt start previous with the electric start and kicking..

Yes, bolt the cam carrier back on, align the timing marks and check the clearance per the manual. Don't need to have the head on the motor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Reply with:

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...