Jump to content

2005 YZ450 only runs with choke on?


Recommended Posts

I looked at a YZ 450 tonight that appears to be in really good shape but for some reason it really didn't want to run unless the choke was on. The owner said the bike has sat since last July without being run but that it had Stabil in the gas when it was parked. Has fresh gas in it now but it still only runs with the choke on. Now it was about 35 degrees out so I'm wondering if that had something to do with it? I really can't beat it for the price but I don't want to have a major issue trying to get it running correctly. Could it just be the temperature now or maybe the carb just needs a cleaning? Thanks for any help.

Link to comment
Share on other sites

I looked at a YZ 450 tonight that appears to be in really good shape but for some reason it really didn't want to run unless the choke was on. The owner said the bike has sat since last July without being run but that it had Stabil in the gas when it was parked. Has fresh gas in it now but it still only runs with the choke on. Now it was about 35 degrees out so I'm wondering if that had something to do with it? I really can't beat it for the price but I don't want to have a major issue trying to get it running correctly. Could it just be the temperature now or maybe the carb just needs a cleaning? Thanks for any help.

clean the carb and pay extra attention to the pilot circuit.

Link to comment
Share on other sites

I have a very similar story. I just bought an 04 yz 450 back in Dec. and it did the same thing, as soon as you took it off choke it died. I cleaned the carb and it didn't help ended up being the valves,wasn't very expensive and now it runs like a raped ape good luck

Link to comment
Share on other sites

I have a very similar story. I just bought an 04 yz 450 back in Dec. and it did the same thing, as soon as you took it off choke it died. I cleaned the carb and it didn't help ended up being the valves,wasn't very expensive and now it runs like a raped ape good luck

Were the valves out of adjustment or not sealing properly?👍

Link to comment
Share on other sites

I have a very similar story. I just bought an 04 yz 450 back in Dec. and it did the same thing, as soon as you took it off choke it died. I cleaned the carb and it didn't help ended up being the valves,wasn't very expensive and now it runs like a raped ape good luck

This simply doesn't make any sense.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Reply with:

×
×
  • Create New...