Jump to content
Sign in to follow this  

white smoke

Recommended Posts

hi guys im new here. i just got my first 125cc pit bike used. it seems to run great and solid. I just changed the oil and put a new spark plug in. now it seems to blow white smoke when idling. did i maybe but too much oil in? i think i used about a quart. is that too much? and also its bogging in 4th gear alot, what can this be?

Share this post


Link to post
Share on other sites
hi guys im new here. i just got my first 125cc pit bike used. it seems to run great and solid. I just changed the oil and put a new spark plug in. now it seems to blow white smoke when idling. did i maybe but too much oil in? i think i used about a quart. is that too much? and also its bogging in 4th gear alot, what can this be?

Did It Bog & Smoke Prior To The Oil Change & Spark Plug Change???

Share this post


Link to post
Share on other sites

no it did not smoke prior to oil change, tell you the truth i never opened up in 4th before changing the oil because i wanted fresh oil

Share this post


Link to post
Share on other sites
no it did not smoke prior to oil change, tell you the truth i never opened up in 4th before changing the oil because i wanted fresh oil

Usually 1 qt. is ok, check dipstick for proper level. are Filters Clean? Air & Fuel? If Bike Sat carb. could be gummy or fuel stale? check oil level , fuel it up & ride it around , may clear itself.

Share this post


Link to post
Share on other sites

anyways thanks for your advice i did re fuel it up and i will ride it a bit more and see if it clears out, any suggestions on how to clean the carb?

Share this post


Link to post
Share on other sites

After Your sure filter is clear & flowing well. using carb cleaner to blow out jets & passages.sometimes if slightly gummy fresh gas & a good runnung can help. Making sure there arent any blockages. Does It Bog & Pickup Or Does It Get Weaker The More You Try To Push it? Could Be leaning Out under a load? Just Some Ideas. Let Me Know How ya make out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

cool thanks, it does not bog at all really until i try to push it more, when high speed in 4th it seems like the longer its full throttle it slows down more.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Going Lean , May Just Need A Good Running Or Possible Cleaning Or upping main jet if no relief is found.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Reply with:

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...