Jump to content
Sign in to follow this  

JD Power Surge 6X 500 exc

Recommended Posts

Has anybody fitted one yet?

I have just received mine & will fit it up before the weekend and was wondering if anybody had some reccommended settings ? Somewhere to start. I see the instructions have reccommendations for the XCW

I have a FMF Q pipe on it other than thats shes stock

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi TM530,

Got my 500 EXC up and running now after some mods.

Lot of power, but still issue with the throttle/power response when going from zero throttle, the bike chokes.

Did your FMF or JD fix this, or a combo?

/A

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lot of power, but still issue with the throttle/power response when going from zero throttle, the bike chokes.

Clean your injector, address smog stuff, install CanAm or Golan filter. You should have no issue with throttle response in it's stock configuration.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

Bike is brand new, smog stuff not applicable for Europe bike (but removed all other limitation) and it have the 20 micron filter.

I remember i had this on all my bikes until mounting some aftermarket jetting or pipes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

Bike is brand new, smog stuff not applicable for Europe bike (but removed all other limitation) and it have the 20 micron filter.

I remember i had this on all my bikes until mounting some aftermarket jetting or pipes.

Hopefully you are not sitting in neutral or have the bike on a stand and whacking the throttle open? Have read so many complaints about this same thing on bikes with carbs yet under load they run fine. When are you observing the behavior? I can say hands down that even when running a gear or two too high and lugging along my 500 pulls smooth when I crack the throttle open. So far the FI has been perfect from idling at a stop to full go without any glitches, you mention your bike is up and running after "mods" - what has been done?

Edited by Mikek671

Share this post


Link to post
Share on other sites
I can say hands down that even when running a gear or two too high and lugging along my 500 pulls smooth when I crack the throttle open. So far the FI has been perfect from idling at a stop to full go without any glitches,

As is mine. I'm truly amazed and I still have the JD unit sitting in a box. I'm afraid of screwing things up with it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have fitted the JD kit & used the reccommended settings. With both the pipe and the JD kit it has removed the sluggish bottom end and made it pull smoothly onto the awsome mid. I do every now & then stall out when I crack the throttle ( by accident ) eg going over some rough terrain. But not very often. I need to have a bit of a play with the accellerator pump settings. I have 46.5hrs on it now and no complaints

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hopefully you are not sitting in neutral or have the bike on a stand and whacking the throttle open? Have read so many complaints about this same thing on bikes with carbs yet under load they run fine. When are you observing the behavior? I can say hands down that even when running a gear or two too high and lugging along my 500 pulls smooth when I crack the throttle open. So far the FI has been perfect from idling at a stop to full go without any glitches, you mention your bike is up and running after "mods" - what has been done?

Mods are: removing cat, silencer filter, electronic exhaust control sitting on the exhaust pipe and the plug/filter between air filter box and intake/EFI/Carb.

I will double check because i know that it has both different ignition curves and EFI curves depending on which mode the bike is in (idle not good for that testing), im almost sure i experienced it during riding on the track.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have fitted the JD kit & used the reccommended settings. With both the pipe and the JD kit it has removed the sluggish bottom end and made it pull smoothly onto the awsome mid. I do every now & then stall out when I crack the throttle ( by accident ) eg going over some rough terrain. But not very often. I need to have a bit of a play with the accellerator pump settings. I have 46.5hrs on it now and no complaints

Not to be confused about the language, this means you have silencer+"pipe", or only one part of the exhaust system?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Only the Muffler. Not the Header pipe

Edited by TM530

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mods are: removing cat, silencer filter, electronic exhaust control sitting on the exhaust pipe and the plug/filter between air filter box and intake/EFI/Carb.

The US bikes do not have these items.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had mine on stock JD settings the the midrange was a little too brisk for my liking.  Its back at factory 3 settings now.  I think Im just going to try and tune out the flame outs...maybe tweak with it over time.

Edited by tighe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Reply with:

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...