Jump to content
Sign in to follow this  

Honda cr125??????

Recommended Posts

Hello guys and ladies,im new to the motocross and im having problems with my front wheel.when loosen the nut the wheel spins smoothly but soon as you give it a few turns on the nut its really hard to spin the wheen.I have seen that the disk is dragging on the calipar but why i dont know.i have had new bearings in the front wheel.Its really pickling my head can any one sheed any light on it for me? the yearof the bike is 1994 :bonk:

Share this post


Link to post
Share on other sites

did you reinstall the center spacer between the bearings in the hub? did you get the spacers on the correct side?

Share this post


Link to post
Share on other sites

if my memory serves me right there is only 1 spacer on the front, goes on the caliper side.

i'd pull the caliper off, tighten wheel. that'll rule out the bearings n such. as you spin wheel with caliper off look for rotor warpage.

if its good then its in the caliper. maybe, look at the amount of free play at ther lever.

my son had once adjusted all the free play out of his rear brakes and that caused the caliper to drag badly.

bleed your caliper too.

did this just start? may be ur bearings arent seated all the way?

when the rotor drags is it dragging on the inside pad or the outside?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok I will try that thank u.it is dragging on the left side aganist the caliper.took the pads off to but didn't make any difference

Share this post


Link to post
Share on other sites

is that the leftside when ur looking at it from the front? weird? even without the pads in there it rubs? dang, im gunna go out and look at my 93cr125.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's the right if your looking at it.so if your sat on it its the left side.I know yes it gets worse when u tighten the wheel nut.my friend suggested putting a washer on as well to push it away from the caliper.it is very strange don't u think?

Share this post


Link to post
Share on other sites

yeah thats weird. maybe like i said earlier, its possiblr that your bearing isnt seated all the way or seated too far to the right.

try and push the caliper piston back into caliper, open the zert fitting. put back together with pads see it that helps. mybe someone or some how the front brake lever got pulled with tire off, which would push that too far towards rotor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.mediafire.com/download.php?9abxrwvnsd28v5k

http://www.mediafire.com/download.php?5rarjku3674uvif

http://www.mediafire.com/download.php?kl7boh7k3dlzps4

Here's some pictures of the front wheel with the spacers and the caliper were the disk is rubbing on the calper case.you will have to download the pics.but please let me know what you think of it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

That mediafire link didnt work for me.

anyways, reading I think you have the center spacer misaligned causing the bearing to not be seated. I would take it all apart, check the check all bearings are seated. in fact knock one out and recheck the center spacer.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

he's said there is no way they were done by a machine putting them in.I wiould say tho the disk is very worn would that of warped the disk at some stage?

Share this post


Link to post
Share on other sites

If I'm reading this right, everything was fine in the beginning...you changed out the wheel bearings...now the brake is dragging. Right?

Did you do anything else? Put in new brake pads? Remove the caliper? Anything?

With that said, I've had things like this happen to me before, and it's because I didn't put the parts together correctly (even though I "followed" the manual). My suggestion: Start over. Take everything apart and put it back together again, and follow the diagram in the manual (again). You will find out what you did wrong soon enough.

Hello guys and ladies,im new to the motocross and im having problems with my front wheel.when loosen the nut the wheel spins smoothly but soon as you give it a few turns on the nut its really hard to spin the wheen.I have seen that the disk is dragging on the calipar but why i dont know.i have had new bearings in the front wheel.Its really pickling my head can any one sheed any light on it for me? the yearof the bike is 1994 :bonk:

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had a chap who's a pro with car's do them for me because he has the equipment.what has happended since i had the wheel back me and dad had trouble putting the spindle threw it got jammed so i think that might be some of my trouble?

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.mediafire.com/download.php?40ud9k819wyq214

http://www.mediafire.com/download.php?s32s42ijji1875z

http://www.mediafire.com/download.php?1ewq2z3clz6e83p

Right here are some more pisc of the bearings housed and looking at the housing my problem is the wheel its shot in the housing the bearings are snug but there is bits of the housing were they sit missng and chewed up? But im am open to suggestions from all of you guys if im right or wrong :bonk:..HAPPY NEW YEAR TO.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Reply with:

Sign in to follow this  

×