Jump to content
Sign in to follow this  

Yz125 power valve damage

Recommended Posts

Went to put a top end in my 06 yz125 today and the power valves had some bad wear marks on them. I have never had any of my bikes do this before, just wondering if it's normal. New valves from yamaha are like $120 each. Anyone have this happen

IMG_20111229_133003.jpgIMG_20111229_132951.jpgIMG_20111229_133025.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Im guessing they might have been a little loose? Ive only seen marks like those one time before and it was because they were in there loose causing them to vibrate against the cylinder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yamalube 32:1 . No everything was tight. The top end had 15 hrs on it and the last time I had it apart they looked fine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah they were rubbing alright. I know they were tight because I just took them out. They ride in a slot on the cylinder but still they shouldn't look like that .This is my 6th yz125 and have never seen this before. I put it back together with a fresh top end and I'll just ride it. Tough to cough up $250 for a pair of power valves

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×