Jump to content

Mr-Brightside

Members
  • Content Count

    213
  • Joined

  • Last visited

About Mr-Brightside

  • Rank
    TT Bronze Member

Profile Information

  • Location
    United Kingdom
  1. Hello Fellow Thumpertalkers! I just wanted to ask a question. I have bought a 2006 WR450 from someone. The bike only has 300 miles on and still looks brand new. It has supermoto wheels on also. I was riding home when it felt a bit hessitant when I was sitting ar around 40MPH, It felt like it was holding back a little. I checked the exhuast and it still had the "peashooter" restrictor in it. I have checked a bag of parts he has given me and theres a needle with one clip grove on it and a pilot jet. Could the peashooter be causing this?? any ideas?? I havn't ridden it since i took the peashooter out
  2. Beeen setting my EXC 530 up for Supermoto use. Just waitng on white front headlight and white supermoto front fender. What do you guys think so far?
  3. William, I have checked all connections I have tested everything on the charging system,stator,coil,regulator,cdi box,battery...The charging system is working probaly the battery is charging at the correct voltage! The only thing I have changed is the headlight...So I am guessing it could be this...and the fact i had ran the bike without the headlight could like you say "unsettle the way the volts is passed around the bike" I will connect the stock headlight back up and see if the problem goes away...Cheers mate
  4. Sounds like kickstart and also judging by that frame your bikes done a lot more miles than 800 odd mate
  5. I am wondering if its because I have now fitted a 2008 headlight. I have only put in a 25.5watt bulb... But this shouldn't effect it. As the rear light still dims slightly without the front headlight connected. Although when I first start the bike and rev it the light brightens as noramal it seems that when the battery gets back up to full charge it dims slightly when I rev it I was going to put in the brighter 35.5 halogen bulb. William do you know if the 2007-onwards put more power out?
  6. I have been told that the lights are only bright at low RPM on this bike and as soon as you rev it up the regulator kicks in to stop the lights blowing hence they dim slightly..
  7. I'd rather book it into a shop! I've had enough of working on my engine these days
  8. Try removing the clutch plates and oil them in engine oil. If that don't work looks like you will need to replace the gears as stated..
  9. I don't think the engine changed at all from 03-06. They are all good bikes 2003 04 05 06 You won't go wrong mate.......
  10. Took rectifier off. Started the **** up. Reved it a little lights are going bright as they should.
  11. I didn't have 14v I think that was my mistake. The battery had 14v with the bike running as it was being charged. It was still only charging it at 7.1 volts though. I was going to check the coil resistdence and see if it's that. If not it must be the ref/rec
  12. I took the battery off the bike with it running. Wwhen I held a multimeter to the connectors it was only showing 7.1volts going to the battery. I then tested the reg/rec via what the manual says and it only had 7odd volts coming out of it and also when i reved the bike the voltage dropped..... Any ideas?
  13. Hello all, I have a standarf WR450F 2003 Model. I noticed today that when I rev it the lights go slightly dim. The harder I rev it the dimmer they seem to go. battery has over 14volts when bike is running. any ideas?
  14. I aint worried about boging it. Its a dirt bike not a harley!! And most KTM's etc are only held on with rubber mounts
×
×
  • Create New...